Scotts kastrering

Dags att berätta lite hur det går med scotts chip-kastrering.
I början var han ju helt omöjlig och hans hormoner verkade leva rövare. Han var på Gino hela tiden och juckade osv.
Nu har det gått drygt 6 veckor sedan vi satte in chippet och jag börjar märka lite resultat tror jag. Han vill kissa mycket ute fortfarande men inte alls så mycket som förr när han slet fram och tillbaka i kopplet för att få kissa hela tiden... Nu kan han gå långa bitar utan att ens vilja markera någonstans. Han är också aningens mindre intresserad av andra hundar, han tittar fortfarande, men han drar inte lika mycket mot den andra hunden och blåser inte upp sig eller piper som han gjorde under in värsta "löptiks-period". Han tar villigt godis ute, och när han är lös lyder han bättre tycker jag.
Ska bli kul att börja lydnadsträna honom igen och se om han kan hålla koncentrationen bättre...men det är ju en träningssak också.

Anledningen till att vi valde att sätta in ett chip på honom var för att han i perioder blev helt omöjlig när det luktade löptik. Det känns inte kul när man varje dag går runt och är irriterad på sin hund för att den är så fruktansvärt jobbig. Han satt vid dörren och pep, när jag gick hemifrån så kunde han sitta och pipa i flera timmar, det gick inte att lämna honom själv  (med Gino, vilket hade gått innan) för han ylade oavbrutet. Han skrek helt hysteriskt bara han såg en annan hund. Det hände också att han ibland blev så taggad att han bet mig riktigt hårt, vilket självklart inte är så kul.

Även om man inte tar ut sin irritation på hunden, så är det klart att det går ut över hunden på ett eller annat sätt. Jag är emot rutinmässiga kastrationer (det är ju ändå en operation man utsätter sin hund för...), men mår hund+ägare bättre av en kastration så ser jag inget fel med det, tvärt om.

Scott kommer absolut aldrig gå i avel pga alla sina sjukdomar och därför är kastrationen ett alternativ. Vi ville börja med ett chip för att se hur han blev, och för att inte utsätta honom för en operation i onödan om det visade sig att kastrationen  inte hade någon effekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0